Tilbake

Margrete B. Melby

Jeg heter Margrete, er 15 år og bor i Grimstad.

Jeg heter Margrete, er 15 år og bor i Grimstad. I år er første gang jeg meldte meg på UKM, og jeg syns det var kjempe koselig at jeg fikk komme til landsfinalen siden jeg faktisk aldri har vært med på dette før. 


Kunsten jeg driver med kalles book nook, og lett forklart så er det en boks med en liten verden inni som man kan ha mellom bøker i en bokhylle, eller hvis du har mange som meg, sette bøkene vekk og kun ha book nook-ene ved siden av hverandre.


Til vanlig så jobber jeg hjemme alene inne på rommet mitt, og jeg liker ofte å ha en serie eller musikk i bakgrunnen slik at det ikke bli helt stille mens jeg jobber.
Noe av hovedutstyret jeg bruker er ofte: papp, limpistol, maling, malingskoster, vanlig lim, kniv, saks, et speil, silkepapir og en pinsett for å komme til i alle små kriker og kroker.


Når jeg ser etter inspirasjon, så tenker jeg ofte på hva som kunne vært kult å ha i en bokhylle. Ofte går det i scener fra filmer eller serier, men av og til er det bare ting som jeg syns er kult. For eksempel så var Alice in Wonderland book nook-en inspirert av Alice in Wonderland, mens 90s diner book nook-en var en idé jeg kom på selv fordi jeg syns 90s diners er veldig kule.


Når det kommer til hvor lang tid det tar å lage en book nook så kan det ta alt fra en dag til mange uker. Et eksempel er bibliotek book nook en. Den brukte jeg mange dager på siden jeg hadde bestemt meg for åt jeg skulle lage alle bøkene fa bunnen og for hånd, mens en book nook som jeg har hjemme som er Hunger Games inspirert, brukte jeg kun en dag på.
For å oppsummere, så varierer alt fra utstyr og tid det tar å lage basert på hva slags book nook jeg lager. Noen er mer detaljert enn andre, så da tar det åpenbart lengere tid. Men selv om det tar lang tid, og prosessen er krevende til tider, syns jeg det er kjempe gøy å se på det ferdige resultatet. Og jeg er enda ikke ferdig med å lage book nooks.