Tilbake

Quilling! Gammel papirkunst til nytt design

Mandag kl 09:30-12:30 i Redesignområdet

Quilling kan godt sies å være papirkunst hvor detaljene teller, hvor små kunstverk settes sammen til større bilder.  Noen mener at dette er en gammel kinesisk kunst-teknikk som vokste fram parallelt med papirproduksjon, andre igjen peker på gamle Egypt som opphav til teknikken.  Det vi helt sikkert vet er at Quilling fikk sitt gjennombrudd i den Franske overklassen på midten av 1800-tallet. Bilder lages av små detaljerte papirformasjoner som formes til forskjellige mønster av forskjellige brette-og rulleteknikker. Når detaljene limes inn i større bilder får man et grov-pixlet utrykk med en viss 3d-aktig effekt. På UKM-festivalen kan deltakerne lære og prøve teknikken,  og bidra til å lage sin lille del av et Coolt UKM-kunstverk.

Instruktør:

Liudmila Shpynova Jakobsen –Jobber til daglig i Midt-Troms Museum som driftsleder for Barnemuseet. Hun har utdanning fra kunstskole og lærerskole i Russland, i tillegg til psykologi. Hun har gjennom en 10-års periode gjennomført flere store kunstprosjekt for ungdom i Troms, heriblant Arvid Hanssen-festivalen,  Barnas Verdensdager, Arctic Race of Norway og UKM Arctic.