Tilbake

Morgenstund er tull i grunn.

Noen bruker slumreknappen mer enn andre, noen trenger ikke alarm i det hele tatt.

Det finnes tre typer mennesker når det gjelder frokost: A-mennesker, B-mennesker og de som ikke møter opp i det hele tatt. For A-menneskene finnes det en tidligere frokost; en Early Bird-frokost som åpner allerede 06:45(!). Er det virkelig noen som står opp så tidlig, og hvorfor i all verden gjør de det? Hvorfor ikke slappe av i senga litt lenger?

Foto: Jon Petter Wiig

Jeg møter to deltakere som er på frokosten allerede 06:50. De er en egen liten frokostklubb blant tomme bord. Hvilket gen har disse menneskene som de andre ikke har? Jeg vil finne ut hva det er de liker med tidlig frokost.

Kanskje du som leser kan få inspirasjon til å stå opp før kl. 07:00 du óg?

En av deltakerne er Henrik Emil Olsen. Han står og tørker bordet fordi han har sølt kaffe utover bordet, mobilen og seg selv. Henrik mener tidlig frokost er veldig praktisk.

For det første er det ingen kø, så man kommer fort til maten. Det er ganske stille og rolig. For det andre ser jeg ikke noe poeng i å ligge i senga når jeg allerede er våken, forteller Henrik før han stresser til soverommet for å skifte av seg buksa med kaffe på.

Henrik Emil Olsen. Foto: Jon Petter Wiig

Tid til å våkne

En annen deltaker på Early Bird-frokost er Alexander Dokken. Han sier noe av det samme som Henrik. Det er stille og rolig, ingen kø. Alexander tenker også på dem som er morgengretne, at dette er en frokost som passer for dem.

Alexander Dokken. Foto: Kristian Halle

Det er noen som naturlig er veldig morgengretne, så jeg tenker at en frokost hvor det er lite mennesker og irriterende køer er fint for deres del. Da rekker de å våkne før det blir for mye rundt dem, sier Alexander mens han rydder opp etter seg.

– Er man heldig så slipper man å måtte hogge hodet av noen i løpet av dagen fordi man har rukket å våkne i god tid.

Alexander peker også ut de som har tidlige sceneprøver og som ellers må stå opp tidlig. Det er greit å rekke å våkne før man blir kastet ut på festivalen.

Klokka går. Kantina fyller seg gradvis opp med mennesker i løpet av den neste halvannen timen. Køene vokser. Nå kommer de vanlige dødelige for å få i seg mat. De som var på frokost før 07:00 er allerede på vei videre for å finne på noe sprell – våkne og mette og klare for en ny dag.