Tilbake

Ikke skyld på meg om det ikke går tog!

I denne miniserien skal vi bli bedre kjent med en arrangør, en kunstner og en fotograf. Sist ut er fotograf Kristian Andre Halle.

Kristian fra Asker i Akershus har drevet med foto og vært med på UKM siden 2013. Han fikk da prøve et kamera, og var egentlig påmeldt UKM som arrangør, men så fortalte han karakteren han hadde i norsk og engelsk, og ble sendt over på media til tekst og foto. Kristian beskriver seg selv om tullete og glad.

Fotografer har en spesiell oppgave

Fotografer har mange ulike oppgaver. Blant annet stemningsbilder, scenebilder og bilder til artikler.

Jeg synes fotografer har en veldig spesiell oppgave. Vi ser hva andre gjør og dokumenterer det, og har det veldig gøy, forteller Kristian.

I fjor tok han mest scenebilder, mens i år har han tatt mest bilder til artikler og portrettbilder. Det er nytt for han, noe han ikke har gjort så mye av før, men han synes det var gøy å prøve noe nytt.

Det jeg liker med foto er å vise frem det ikke alle kan se. På scenebilder kan man ta bilder fra vinkler som ikke publikum har mulighet til, fange ansiktsuttrykk og detaljer. Det jeg synes er mest gøy er å få gode bilder av trommisen. For det er så sjeldent de får gode bilder av dem og helt ærlig, hvem ser egentlig trommisen når de er på konsert?

Prosessen for gode bilder

Prosessen for å ta gode bilder er å finne en god vinkel og se etter lyset, justere personen eller kamera til lyset. Leke litt med innstillinger er lurt, finne fokus der man vil ha fokus, fargene man vil ha. Sist må man legge bilder inn i for eksempel programmer som Lightroom eller Bridge, for å legge inn et siste touch-up for å gjøre bildet perfekt, men ikke overredigere. Favorittmotivene hans er av rockeband og dansegrupper, fordi de står ikke rett opp og ned, de gjør seg til og beveger seg rundt på scenen. Kristian synes det er veldig kult.

Veien videre

Foto er for Kristian bare en hobby, det er ikke noe han vil jobbe med. Han synes det er kult å få betalt for å ta bilder, men det er ikke noe han ser for seg noen karriere innenfor.

Hvis jeg kan beholde foto som hobby samtidig som jeg har en fast jobb, synes jeg det er bedre, poengterer Kristian.

Til vanlig jobber Kristian som signalmontør, som er å jobbe med signalanleggene på jernbanene i Norge.

Bare for å påpeke det, så jobber jeg IKKE for bane nord! Så ikke skyld på meg hvis det ikke går tog. Det er veldig viktig å få frem.