Tilbake

Bli kjent med en arrangør

I denne miniserien skal vi bli bedre kjent med en arrangør, en kunstner og en fotograf. Første ut er arrangør Tuva Skarberg.

Tuva på jobb som Ung Arrangør

Tuva meldte seg ikke på UKM, hun ble faktisk headhuntet. Hun er fra Bykle i Aust-Agder, og det var lokallaget som spurte om hun ville være med. Hun sa ja. Dette er første året hun er med på festivalen. Grunnen til at hun sa ja var for å få nye erfaringer og bli mer kjent med folk.

Hun har hatt en god erfaring med UKM til nå. Tuva sier hun synes felleskapet er koselig og vil gjerne være med igjen til neste år.

Som ung arrangør gjør jeg litt av hvert. Vi sitter i sekretariatet, lager opplegg for deltakere så de skal ha en bra festival, er backstage og hjelper til der det trengs, forteller Tuva.

«Det har jeg gjort»

Det hun liker med å arrangere er å vite hva som står bak det som har skjedd, at hun har fått være med på det. Sånn at når hun ser utfallet, tenker hun: det har jeg gjort.

Unge arrangører har arrangert blant annet Camp UKM, Skogfest og Skogforestilling og Silent Disco. De har også pyntet rundt på Kimen kulturhus og Landsbyen i Stjørdalhallen.

Vi som er unge arrangører møtte opp på festivalen et par dager før de andre deltakerne for å gjøre stedet så fint som mulig! Da deltakerne ankom med buss var vi der og tok i mot dem, forklarer Tuva.

Veien videre

Planen hennes videre er å fortsette med UKM, men som voksen ønsker hun å bli helsesøster. På fritiden hennes driver hun med slampoesi og ridning.

Jeg synes UKM er en god erfaring å ha med i jobben som helsesøster. Man ser hva ungdom trives med og blir mer ungdommelig, man kan se ungdommen på en annen og bedre måte, poengterer Tuva Skarberg som må skynde seg på jobb i sekretariatet.