Tilbake

Slampoesi-workshop

Hver dag på festivalen kan deltakerne delta på flere ulike workshoper. En av dem er slampoesi. Hva gjør de og hva er målet med workshopen?

Marius Abrahamsen, Norgesmester i Slampoesi, har ansvaret for workshopen. Han har drevet med foto, film og historie. Marius forklarer kort at Slampoesi er konkurranseformen av spoken words.

En av deltakerne, Hanna Ruud, fremfører sitt selvskrevne slampoesi «Det er typisk norsk å være god». Noe av det deltakerne lærte var om kjærlighet og respekt. Kjærlighet handlet om å gi artisten/den som fremfører en god applaus både opp og ned fra scenen. Respekt er å være stille og lytte mens det fremføres. Etter Hanna sitt slampoesi og litt læring om kjærlighet og respekt, fremfører Marius et av sine verk.

Så var det på tide med en oppgave. Deltakerne fikk utdelt hver sin notatblokk og penn, og oppgaven var å skrive ned flest mulig temaer som omhandlet seg selv på 3 minutt. Videre var det å velge ut et av ordene og skrive et brev til det ordet. Noen leste opp sine verk, andre ville ikke.

Neste oppgave for å skrive en historie på 3 minutt uten å bruke «Jeg føler». Historien skulle beskrive en situasjon med følelser. Marius fremfører en historie han har skrevet. «Kunsten av krig.»

En del av Slampoesi er rim. Det siste deltakerne gjorde var å finne ord som rimte på «Parkere», og visste du at det faktisk er over 200 ord som rimer med det?

To av deltakerne som var med på workshopen var Eleftheria Hellevik og Wiktor Serwatka. Wiktor har ikke prøvd Slampoesi før og heller ikke hørt om det før, men ville prøve det fordi det virket spennende. Eleftheria har drevet mye med litteratur og liker godt å skrive dikt, poesi og slampoesi. Hun har alltid vært glad i å skrive og formidle, hun har gått på teater også. De synes workshopen var veldig lærerik og det er mye de vil ta med seg videre. Som å holde roen på scenen og noen teknikker for hvordan de kan fremføre.