Tilbake

Camp UKM

Tirsdag kveld på UKM-festivalen er det duket for Camp UKM, hvor fylkene skal kjempe mot hverandre. Nytt av året er at korslag er erstattet med konkurranser, og vinnerfylket får en pokal!

Embla Mindrum fra Unge Arrangører er produsent og har organisert det hele.

Hvilke forventninger har du for/til Camp UKM?

– Vi håper folk vil synes det er gøy, og ikke kjedelig. Været er ikke helt på vår side da, men blir det for ille flytter vi alt inn.

Arrangørene ville prøve noe nytt i år. De fire siste årene har de hatt Korslaget, men i år ville de ha Camp UKM, inspirert av Camp Senkveld, bare med flere leker. De ville ha noe annet enn bare musikk og dans.

Premien til fylket som vinner er en pokal, og Embla ønsker å fortelle hvorfor.

– Vi har valgt en pokal fordi vi vil at det skal bli en ny tradisjon. Planen er at fylket som tar med pokalen hjem til sitt fylke skal ta den med tilbake til neste år! Slik at fylket som vinner da, vil få den med til sitt fylke, og den vil vandre videre og videre. Vi ønsker at det skal bli en vandrepokal.

Lekene deltakerne skulle kjempe seg gjennom var kunst, fotball, sheriff, støvelkast, Kahoot og fylkesrop. På kunst gikk det ut på å etterligne et kjent maleri, fotballkamp hvor to fylker delte inn i to lag og spilte hjørnefotball. I Sheriff stod deltakerne i en ring og arrangøren i midten sa pang mot en person som måtte dukke mens de på sidene måtte si pang mot hverandre, målet var å bli blant de to siste. Støvelkast gikk ut på å kaste en støvel mellom beina og over hodet, alle skulle kaste og det ble en type stafett. Deretter var det en Kahoot om alt og ingenting.

Alle fylkene hadde sitt rop og symbol, ropene runget inne i landsbyen mens lagene ventet på start og det ble malt med ansiktsmaling. Når fylkene møtte hverandre mellom postene, ble det varm stemning. Fylkesropene fylte luften fra alle kanter.

Jubelen var høy da vinnerlaget ble ropt opp. Vinnerfylket ble Vestfold med hele 92 poeng.

Fylkeskontaktlaget ble diskvalisert, noe de var lite fornøyde med. De sier de følte det var nedbrytende, de følte ikke at de var ufine, bare «ivrige». Men de innrømmer at de kan ha brukt tyngre kroppsvekt og erfaring for alt det var verdt, men synes ikke det var rettferdig med diskvalifikasjon.

Åsmund Skjelldag Waage og Joo Nas Hunkilen syntes det var gøy å konkurrere mot de andre fylkene og de følte de ble bedre kjent med andre fra sitt eget fylke. De er enige om at fylkesropet var det gøyeste, men resten av lekene var gøye de og. Sarah Kleppe Akselsen og Elena Ogleand likte best å kunne samarbeide med resten av fylket, og syntes Camp UKM var et kreativt opplegg. De synes det samme som Åsmund og Joo Nas at de ble bedre kjent med resten av fylket.

Innfridde Camp UKM forventningene dine Embla?

– Ja, det vil jeg absolutt si! Vi hadde noe tvil ettersom dette var første gangen vi gjør dette. Det gikk veldig bra, vi er faktisk strålende fornøyd.

Dette vil vi gjenta!