Tilbake

Første forestilling vel overstått!

Første forestilling på årets UKM-festival i Stjørdal gikk av stabelen tirsdag

Mange spente og talentfulle ungdommer fra hele landet sto på scenen for å vise seg fram. De fikk stående applaus fra hele salen, og det var god stemning under hele forestillingen.

Gjengen fra Forestilling 1

Alt fra folkemusikk og hardrock til spreke dansere og morsomme teaterstykker var en del av programmet. To livlige konferansierer brakte det hele sammen. Amelia Gómez Snerte og Wahida Salifu trollbandt publikum fra det sekundet de satte føttene på scenen.

Klar, ferdig, gå!

Det var Vargflokk som var først ut på scenen i dag, og det kicka løs med sangen Welcome to Vulf Records, deretter fulgt av What Even Is Our Name, som fremførte en egenskreven låt.

Håvard Bruborg tok publikum med på et mytologisk eventyr, og Eldbjørg Trydal Rysstad sang en god gammeldags folkesang.

Neste på scenen var Tulutta og Markonelle, et livlig teater stykke om to glemske gamle damer, fremført av fem ungdommer fra Sør-Trøndelag. Jens Lyngved leverte et helt rått stykke på torader, og fikk jublende applaus.

Det stopper ikke der!

Celine Pedersen var neste ut med sitt cover av When The Party’s Over av Billie Eilish. Deretter kom en gripende danseopptreden fra Tomine Tvedten og Lovise Kjøpstad Rimmereide.

Kjør da! skapte stemning i salen med deres selv skrevne sang Teddy. Blondt Garnnøste hedret Kim Larsen med deres cover av Joanna. Så tok forestillingen en helvenning i det After Luminous ankom scenen med Killing in the Name.

Filmkos? Filmkos.

Så var det tid for litt film. Første film var Illusion, regissert av Thomas Kristensen. Deretter var det Vang og Enochsson Film sin tur med Angst. Sist men ikke minst var det Vilde Andersen sin animasjonsfilm til sangen If I Could Tell Her.

Det var igjen tid for sang når Papas Girls inntok scenen med deres versjon av Daddy Was A Rolling Stone. Etter dem var det Fjellheim med Bossa som eide scenen.

Pangslutt

Jon Eivind Hallagren hadde en dramatisk monolog kalt Reist, som ble tatt godt imot av publikum. Dordi Boksasp Lerum sørget for forestillingens andre innslag med folkemusikk når hun spilte på zitter og sang Maria Møy på Grip.

Til slutt var det to slående danseopptredener. Først av Tony John, som har danset i to og et halvt år og absolutt eide scenen. Så var det X-The Future som avsluttet showet med et brak.