Tilbake

Festivaldilemma: Hva hadde du gjort?

Du ligger i soveposen, det skal være helt stille klokka 00:00, det er første natt av festivalen og luftmadrassen er tom for luft.

UKM-festivalen er i gang i Stjørdal, mandag 24. juni. Åpningsforestillingen ble nylig ferdig og klokka nærmer seg 00:00. Når klokka slår midnatt skal det være stille og alle skal være i seng.

Samtidig oppdager du at luftmadrassen er tom for luft. I frustrasjon kommer alle tanker opp over hva du skal gjøre. Du er trøtt, det har vært en lang dag, du har reist langt og alt du ønsker er å få en god natts søvn.

Hva gjør du?

Det er helt stille i sovesalen. Skal valget være å forstyrre alle som prøver å sove, eller skal du sove dårlig bare for at de andre skal få en god natts søvn. Skal du velge dine eller andres behov? Om du velger å ha lite luft går det bare utover deg, men det går ut over absolutt alle sammen om du velger å blåse opp luftmadrassen. Det bråker jo ganske mye. Du skal opp tidlig i morgen, så det blir jo ikke så mye søvn uansett.

Det er et vanskelig valg å ta.

Jeg velger å bli liggende og prøve å sove likevel. Nesten på gulvet. Jeg kjenner gulvflata i ryggen. De andres behov går foran mine i natt. Det er ikke i natt jeg skal ta det upopulære valget å stå opp, blåse opp madrassen og i prosessen vekke alle sammen.

Neste morgen er flere madrasser flate. Mange må ha hatt samme dilemma som jeg.